Poetsen met elektrische tandenborstel beter

Elektrisch poetsen beterWij krijgen vaak de vraag wat nu beter is: poetsen met de ouderwetse handtandenborstel of elektrisch. Het antwoord: voor de meeste mensen geldt dat elektrisch poetsen beter werkt. Dat is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Elektrisch poetsen zorgt meestal voor een betere verwijdering van tandplak. Daarnaast is de kans op tandvleesbeschadiging door te hard drukken kleiner bij elektrisch poetsen.

Hoe poetst u nu het best met een elektrische tandenborstel? Om die vraag goed te beantwoorden, moeten we eerst onderscheid maken tussen de twee meest gangbare soorten elektrische tandenborstels die momenteel op de markt zijn: oscillerend / roterend oscillerend-roterend (ronddraaiend heen- en weergaand) en sonisch (supersnel zijwaarts trillend). Beide technologieën vergen een andere poetstechniek om het gebit effectief te reinigen en van tandplak te ontdoen.

Uitgebreide informatie over hoe elektrisch te poetsen per soort tandenborstel, leest u hier. Mondhygiënistenpraktijk Oog in Al adviseert u graag over welke soort tandenborstel het beste bij uw gebit past en hoe u het beste elektrisch kunt poetsen.